Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φυγάς ο Χριστόδουλος Ξηρός - για «πολιτική απόδραση» μιλά ο δικηγόρος του

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία καθώς ο καταδικασμένος για τον ρόλο του στην τρομοκρατική οργάνωση 17η Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια 9ημερης άδειας που έλαβε για τις εορτές των Χριστουγέννων και ως εκ τούτου θεωρείται φυγάς.

 Η άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού λήγει κανονικά την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, καθώς την έλαβε την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο όφειλε να δίνει καθημερινά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, κάτι που δεν έκανε τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε και θεωρήθηκε φυγάς έχοντας παραβιάσει τους όρους της άδειας.

Αυτή είναι η έβδομη άδεια που λαμβάνει ο Χριστόδουλος Ξηρός. Πηγές της αστυνομίας χαρακτήριζαν το πρωί της Τρίτης «ύποπτη» τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο καταδικασθείς για τη δράση της 17Ν Χρ. Ξηρός, να παραβιάσει τους όρους της αδείας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν κάποιες ελπίδες η ξαφνική απουσία του Χρ. Ξηρού να οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, ωστόσο ήρθαν να τους διαψεύσουν οι δηλώσεις του δικηγόρου του φυγά.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος του Χρ. Ξηρού, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία».

Ηταν συνεπής με τα πιστεύω του» συμπλήρωσε ο Φραγκ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

Η αστυνομία διεξάγει μεγάλης κλίμακας έρευνες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του φυγά.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: