Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Φιλολογικό μνημόσυνο Στέφανου Αθ. Κότσιανου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλολογικό μνημόσυνο Στέφανου Αθ. Κότσιανου

Φιλολογικό μνημόσυνο στη μνήμη και προς τιμήν του Στέφανου Αθ. Κότσιανου με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατό του διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ιδρυμάτων Στέφανου Κότσιανου σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία και της θετικής εξέλιξης, που παρουσιάζουν τα θέματα, που αφορούν τη διαθήκη του Στ. Κότσιανου (έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Κότσιανου, έγκριση μελέτης αποκατάστασης της κατοικίας Κότσιανου, ψηφιοποίηση του Αρχείου Στέφανου Κότσιανου).

Εισηγητές θα είναι οι: κ. Θεοχάρης Σιώζος, σ. Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής και παλαιός συνεργάτης του Στ. Κότσιανου, που θα μιλήσει για τον νομικό Στέφανο Κότσιανο, ο κ. Αθανάσιος Χριστιανός, σ. Φιλόλογος, που θα αναπτύξει το θέμα “Ο ιστοριοδίφης Στέφανος Κότσιανος”, ο κ. Νικόλαος Βασιλάκης, Δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Πολυγύρου και διορισμένος εκτελεστής της διαθήκης Κότσιανου, θα αναφερθεί στην κοινωνική προσφορά του Στέφανου Κότσιανου και ο κ. Γεώργιος Ζωγραφάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιδρυμάτων Στ. Κότσιανου, ο οποίος θα αναφερθεί στο αρχείο του Στέφανου Κότσιανου.

Την ίδια μέρα μετά τη θεία λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θρησκευτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Στ. Κότσιανου.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: